Šta je još ostalo da osvoji? (VIDEO)

05.03.18 | 18:31
Instagram

Nekoliko "najvećih" igrača koji su igrali ovu igru su svoju karijeru završili nedavno.

Tim Dankan, Kevin Garnet, Pol Pirs...

Jedan oproštaj od košarke je izazvao posebnu pažnju u medijima i košarkaškim krugovima. Nije ni čudno što je to tako, jer se radi o povlačenju jednog od najboljih košarkaša svih vremena Kobija Brajantu.

"Black mamba" je završio svoju više nego uspešnu karijeru maestralnim oproštajnim duelom protiv Jute Džez koji je završio sa 60 ubačenih poena uz neverovatna poslednja tri minuta utakmice kada su njegovi potezi preokrenuli rezulatat i doneli pobedu Lejkersima. Tom utakmicom stavljena je tačka na jednu nestvarnu NBA karijeru.

Kao što znamo, Kobi je dobitnik brojnih individualnih priznanja i nagrada, a taj trend se očigledno nije zaustavio njegovim završetkom karijere. O čemu se zapravo radi? Brajant je napisao jedno pismo u kojem se oprašta od košarke koje je vizualizovano i kao takvo se našlo u izboru za najbolji kratki animirani film na svečanoj dodeli Oskara, pod nazivom "Dear basketball".

Kao i nebrojano puta do sada u karijeri, tako je i ovoga puta Kobi izašao kao pobednik i imao je tu čast da pored svih osvojenih medalja i priznanja dobije i Oskara. Kako je to izgledalo pogledajte ovde.

Photo: (eurohoops.net)

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?