Šta možemo da očekujemo od najvažnijeg meča dosadašnjih kvalifikacija?

22.02.18 | 14:09
Instagram

Naša reprezentacija nastavlja svoj put kroz kvalifiakcije za svetsko prvenstvo 2019 godine koje se održava u Kini. 

Na redu je takozvani drugi "prozor" kvalifikacija u kojem se naša selekcija sastaje sa Nemačkom i Austrijom. Oba meča igraju se na gostujućem parketu. 

Poznate su sve okolnosti oko (ne)igranja igrača za nacionalne timove. NBA i Evroliga su zauzele svoj stav koji se poštuje, tako da ni u ovom "prozoru" nećemo gledati igrače koje igraju pomenuta dva takmičenja. Kukanju mesta nema, kako je našoj, tako je i svakoj drugoj ekipi u ovim kvalifikacijama. 

Bez mnogo oklevanja, kao i svaki put, trener Đorđević je istakao da su pobede na ova dva meča nešto što se očekuje od ove reprezentacije. Dobri rezultati na svim velikim takmičenjima svrstvaju Srbiju u krug najvećih favorita ovih kvalifikacija, pa u tom duhu se i ponašaju naši asovi. 

Bez NBA i Evroligaških igrača, naš sastav će biti oslabljen i neigranjem kapitena Milana Mačvana, kao i plejmejkera Stefana Jovića koji je zadobio povredu u finalu nemačkog kupa. Sitna povreda Vanje Marinkovića takođe ga je odvojila od terena za ovaj ciklus reprezentativnih akcija, pa su u tim pozvani Jelovac i Jaramaz. 

U petak od 19:30 nas očekuje meč protiv Nemačke u Frankfurtu u kojem su prema poslednjim informacijama sve karte rasrodate. Naravno, biče tu i veliki broj naših navijača, koji imaju jako uporište u Nemačkoj kada je dijaspora u pitanju. Reprezentaciju Nemačke u odsustvu Šrudera, Tajsa i Vojtmana predvode Bencing, Bartel i Timan. Okosnica tima su igrači koji nastupaju u nacionalnoj ligi, tu je i Saibu koji igra za Albu, kao i Cirbes, Tada i Akpinar

Nemačka igra prepoznatljivu košarku u prethodnih nekoliko godina. Pokušavaju da nametnu visok tempo na oba kraja parketa gde se akcenat stavlja na dobru brzu tranziciju i veliki broj šuteva za tri poena. Ono što im svakako kvari utisak te brze i lepršave igre je nedostatak Denisa Šrodera koji je bio osnovni pokretač i razlog zbog kojeg je igra ove reprezentacije krenula u tom smeru. Na klupi je novi trener, Henrik Rodl koji je uneo neku novu energiju u ovaj tim, pa su kao i naša reprezentacija zabeležili dve sigurne pobede u prvom delu ovih kvalifikacija. 

Ono što je naš najjači adut na ovom meču je svakako trener Đorđević. Neko ko odlično poznaje njihove igrače, a neke od njih trenira ili ih je trenirao. Kao i protiv svih ostalih protivnika, od naše igre zavisi kakav če konačan ishod biti. U ovom kratkom periodu koji su imali stručni štab i igrači na raspolaganju, taktika je spremljena i po rečima selektora Đorđevića, naši igrači maksimalno motivisani odlaze na ova dva meča iz kojih žele da odnesu "ceo plen".  

Petak , 19:30 časova, Nemačka - Srbija! Budite uz naše reprezentativce na ovom putu za Kinu i Svetsko prvenstvo 2019 godine! 

Photo: (fiba.basketball.com)

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?