Nova sezona, novi format - ISTI CILJ

28.09.17 | 16:34
Instagram

Evropsko prvenstvo je ostalo za nama, utisci su se slegli, a misli okrenule ka novoj klupskoj sezoni. Rosteri timova se polako kompletiraju, pripremne utakmice su u jeku, a ono što nas najviše zanima je regionalna ABA liga koja svog šampiona šalje u najjače evropsko takmičenje - Evroligu. Ova nova 2017/18 sezona ABA lige donosi neke novitete. Pre svega osnovana je ABA liga 2, koja okuplja timove slabijeg kvaliteta i pruža im priliku da kroz jaču konkurenciju poboljšaju sopstveni kvalitet i organizaciju samih klubova. Broj ekipa prve ABA lige je smanjen sa 14 na 12.

Aktuelni šampion Crvena zvezda, Partizan, Mega Bemax i FMP predstavljaju Srbiju, Budućnost i Mornar brane boje Crne Gore, Cedevita, Cibona i Zadar kao klubovi koji dolaze iz Hrvatske, kao i Olimpija (Slovenija), MZT Skoplje (Makedonija) i Igokea (BiH).   

Odigran je i prvi superkup ABA lige u Baru, gde je Cedevita pobedom nad ekipom Budućnosti odnela pobedu na takmičenju koje je služilo kao dobra uvertira pred početak lige zakazan za 29 septembar.  

Ambicije svih klubova su visoke, ali tim koji treba pobediti i skinuti sa trona je KK Crvena zvezda, koja je trostruki uzastopni osvajač ABA lige. Kao glavni konkuretni nameću se Cedevita, Budućnost i Partizan. Ostaje nam da vidimo da li su treneri pronašli dobitnu kombinaciju za ovogodišnje izdanje regionalnog takmičenja i da li ćemo ove sezone gledati kvalitetniju ABA ligu, nego što je to bio slučaj u godinama iza nas. 

Biće ovo uzbudljiva godina za sve ljubitelje košarke iz regiona, a u petak od 18 časova Cedevita i FMP "podižu zavesu" nove sezone!  

Foto: (Aba-liga gallery) 

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?