ŽELJA ILI REALNOST: Eminentni stručnjak na klupi KK Partizan?!

26.10.18 | 15:55
Instagram

KK Partizan je ovu novu sezonu počeo sa velikim ambicijama. Nova uprava kluba je dobro odradila pauzu između sezona i dovedeni su kvalitetni mladi igrači od kojih se mnogo očekuje u budućnosti. Promenjen je i stručni štab, kao i sportski direktor. 

Na klupi je ostao Nenad Čanak koji je dobio taj težak zadatak da vrati Partizan na staze starog uspeha. To je veoma trnovit put i od samog početka se postavljalo pitanje da li on to kao trener sa malo iskustva može izneti do kraja?! Partizan je posle dobrog otvaranja sezone, nanizao nekoliko poraza, od kojih je najbolniji u gostima protiv Krke iz Novog Mesta, ekipe koja neće imati mnogo pobeda u ABA ligi ove sezone. Loš period kada su rezultati u pitanju poklopio se sa izostankom verovatno i najboljeg igrača ove sezone, Rada Zagorca koji je zbog povrede van stroja. 

Po beogradskim košarkaškim kuloarima se uveliko priča o potencijalnoj smeni šefa struke KK Partizan ukoliko se nastavi ovakva praksa loših rezultata. Navodno je već kontatktiran jedan proveren i iskusan italijanski stručnjak koji trenutno nema angažman. U pitanju je Andrea Trinkijeri, nekadašnji trener Bamberga, Uniksa, Kantua i grčke reprezentacije. Trinkijeri odlično priča našim jezikom i lako bi se uklopio u sistem Partizana, jer odlično poznaje rad u našim klubovima i košarkašku filozofiju. 

Koliko ima istine u ovim pričama i da li se zaista "drma" klupa Nenadu Čanku, ostaje nam da vidimo?! Partizan večeras dočekuje ekipu Zadra, a u narednim nedeljema će sigurno sve biti jasnije!  

Photo: (euroleague.net) 

Photo: (eurocupbasketball.com) 

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?