FMP siguran kod kod kuće, Cibona slavila u Skoplju (VIDEO)

23.10.17 | 21:48
Instagram

Utakmicama FMP - Zadar i MZT - Cibona , završeno je peto kolo regionalne ABA lige. 

FMP - Zadar   91:76  

FMP je u Železniku dočekao ekipu Zadra i ubedljivom 4/4 odneo važnu pobedu. Posle bitne pobede u gostima protiv Mornara, domaća ekipa nastavila je svoj pobednički niz i pobedom protiv Zadra ide na skor 3-2. 

Gledali smo neizvesnu i tvrdu utakmicu sa velikim amplitudama u kvalitetu igre. Veliki broj faulova, prouzrokovan lošom realizacijom primarnih akcija, doveo je do toga da smo gledali malo tečne igre i lepe košarke. 

Domaću ekipu ponovo je predvodio Filip Čović sa 15 poena i 4 asistencije, a pratile su ga mlade snage, Radanov (15 poena) i Simanić (14 poena).  Kod gostiju istakao se novi igrač u timu, a to je Bostic sa 21 ubačenim poenom i već sada standardno dobri mladi hrvatski igrač Luka Božić kojem je jedan skok falio za novi dabl dabl učinak (18 poena i 9 skokova).  

MZT - Cibona  76:83

U Skoplju smo gledali suprotnu utakmicu od ove u Beogradu. Tečna napadačka košarka, mnoštvo brzih akcija i lepih poteza. 

Trajkovski, Lalić i Stojanovski su nosili tim MZT celim tokom utakmice, dok se kod gostiju standardno izdvojio dvojac Žorić i Tomas

Izuzetno interesantan meč u Skoplju, koji dobija Cibona, može se slobodno reći zahvaljujući pomenutom dvojcu, gde se Luka Žorić ističe kao jedan od potencijalnih kandidata za MVP regionalne lige.  

Trajkovski 25, Lalić 16, Stojanovski 12 ,       Žorić 25, Tomas 22, Bilinovac 9 

MZT će gostovati u narednom kolu Crvenoj zvezdi, dok će Cibona dočekati Partizan. 

Photo: (ABA liga/FMP) 

Photo: (MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi) 

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?