FMP iznenadio, Cibona bolja u zagrebačkom derbiju! (VIDEO)

14.10.17 | 22:54
Instagram

FMP bolji od Mornara u Baru, Cibona posle produžetka slavila u Draženovom domu.  

Mornar : FMP 73 -81 

Vrlo važna pobeda gostiju iz Železnika posle poraza od Partizana. Nismo gledali preterano kvalitetnu košarku, pre svega zbog velikog broja faulova. Dosta pik igre na obe strane, što je karakteristika ove dve ekipe. 

Bursać i Nenadić predvodili su FMP sa 18 poena, a odlični su bili Ojo i Čović sa 16, odnosno 13 poena. Kod domaćina najbolji je bio Vranješ sa postignutih 19 poena.  

Cibona : Cedevita 100:94 (nakon produžetka) 

Drugi kiks Cedevite, ako se uopšte to može tako nazvati. Ako je poraz od Igokee bio iznenađenje, ovaj neuspeh se ne može tako kategorisati.  

Cibona je vodila celim tokom utakmice, predvođena bivšim vedetama Cedevite, Žorićem i Tomasom. Pomenuti dvojac ubacio je kombinovano 52 poena. Ono što je posebno fascinantno je podatak da je Luka Žorić šutirao slobodna bacanja 17/18

Džanan Musa sa dve trojke u bitnim momentima u završnici meča, vraća Cedevitu u igru, ali ne uspeva i da pogodi za pobedu, tako da je ova utakmica otišla u produžetak. 

Sam produžetak utakmice je najbolji pokazatelj kako je izgledao ovaj meč, Tomas i Žorić su ponovo preuzeli liderske uloge i rešili meč u korist Cibone. 

Gledali smo lepu košarku, što govori i veliki broj poena, a bolji od ostalih u Cedeviti bili su Čeri sa 19, Stipanović i Krušlin sa 17 poena. 

Sledeće kolo Cedevita dočekuje u derbiju Crvenu zvezdu, dok Cibosi putuju u Skoplje. 

Photo: (Cibona/Zeljko Baksaj&Gordan Lausic)
Photo: (Mornar/Media pro)

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?