Mala Azija je moj dom! 60 poena u dva susreta? MA MOŽE!

05.10.19 | 17:04
Instagram

Nesvakidašnja utakmica u Bursi sa nesudjenim košarkašem Budućnosti u prvoj ulozi!


Iako je ekipa Tofaša savladala novajlije u najelitinoj turskoj ligi ekipu Sigortam.net ITU rezultatom u skladu sa NBA standardima 123:80, najveći utisak sa ovog susreta ipak je ostavila nova fenomenalna partija centra domaćeg tima!

Naime, Devin Vilijams, koji se nije najbolje uklopio u ekipi podgoričke Budućnosti u drugom delu prošle sezone, iako je doveden kao veliko pojačanje i tada najbolji skakač turskog šampionata, pokazao je još jednom da se najbolje oseća i pruža najbolje partije upravo u Turskoj nakon kratke epizode u Podgorici.Vilijams je praktično sam "pokorio" novajlije iz Istanbula s obzirom da je za samo nešto više od 21. minuta, koliko je proveo na parketu, uspeo da dodje do ukupnog ideksa korisnosti 34!

Centar Tofaša je susret završio šutirajući iz igre odličnih 13 od 16 (9/10 za dva, 4/6 za tri poena), čemu je dodao i dva pogotka sa linije penala iz isto toliko pokušaja. Nekadašnji košarkaš univerziteta West Virginia, sa kojeg je potekao i legendarni Džeri Vest čija se silueta nalazi na logu NBA lige, Devin Vilijams nakon neuspelog drafta 2016. godine očigledno je svoju utopiju pronašao u "Maloj Aziji" gde trenutno igra svoju najbolju košarku u karijeri. 

Nakon 28 poena uz odličnih 11 od 13 za dva i 6 od 7 sa linije penala uz 11 skokova u prvom kolu protiv Bursaspora i tesnog poraza na gostovanju 80:76, Vilijams je ovoga puta vodio svoju ekipu do prvog ovosezonskog trijumfa, 

Nakon dva odigrala kola Vilijams se nalazi usamljen na prvom mestu kao najbolji strelac prvenstva sa 60 postignutih poena i sve to uz statisticki nerealne procente, ukupno: 20/23 za dva, 4/6 za tri poena, 8/9 sa linije za slobodna bacanja i 14 skokova. Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?