Kako su prošli naši košarkaški "gastarbajteri" ?

06.10.17 | 18:43
Instagram

Svake nedelje ćemo se truditi da objedinimo nastupe naših igrača koji nastupaju u inostranim ligama širom Evrope. 

Počećemo od španske Endesa lige. 

Naš bekovski tandem koji nastupa za Unikahu nije morao mnogo da "zapinje" u laganoj pobedi svog tima nad San Pablom (93-72). Nemanja Nedović postigao je 10 poena (1/6 za tri poena), dok je Dragan MIlosavljević interesantno svih svojih 7 poena zabeležio sa linije slobodnih bacanja. Treći potencijalni reprezentativac u ekipi Unikahe, Dejan Musli nije bio u sastavu za ovu utakmicu. U poraženoj ekipi Goran Huskić postigao je 6 poena. 

Na utakmici Bilbao - Real Madrid (80-87), naši igrači imali su različite uloge. Dejan Todorović, 23-godišnji momak iz Mrkonjić grada, sa postignutih 15 poena bio je najefikasniji igrač svog tima (3/4 za tri poena), dok je u kraljevskom klubu, Ognjen Kuzmić imao skroman učinak od 2 poena za nepunih 10 minuta provednih na parketu. 

Marko Luković postigao je 8 poena za svoju Mursiju u porazu na Tenerifama od istoimene ekipe (84-78), a isti poenterski učinak imao je Oliver Stević u porazu Andore na svom parketu od Fuelanbrade (94-95). 

U VTB ligi, Marko Simonović i Stefan Marković su imali solidne role u svojim timovima. U ubedljivom porazu Zenita od Uniksa u Kazanju, nekadašnji igrač Crvene zvezde zabeležio je 7 poena i 5 skokova, a sa 33 minuta provedenih na terenu vodeći je u toj kategoriji u svom timu. 

Stefan Marković je imao svoju prepoznatljivu statistiku u lakoj pobedi Himkija nad Minskom. Postigao je 9 poena, ali ono u čemu je najbolji ponovo je došlo do izražaja, a to je fantastičnih 7 asistencija.  

Nemačka liga donosi nam sjajan nastup Luke Mitrovića, koji je učestvovao sa 12 poena i 9 skokova u više nego ubedljivoj pobedi Bamberga na gostovanju. 

Italijnski Legabasket predstavlja novu ekipu Armanija i Vladimira Micova kao jednog od glavnih igrača. Sa 13 poena (1/6 za tri poena) doprineo je nastavku pobedničkog niza svog tima. U ubedljivom porazu Varezea, Aleksa Avramović se utopio sa svoja 4 poena uz skromnu minutažu.  

Treba napomenuti i solidan nastup Vasilija Micića u svom novom klubu. On je sa 9 poena dao doprinos u pobedi Žalgirisa nad Juventusom. 

Photo: (Piratas del basket) 

Photo: (Elbernabeu)  

Photo: (vtb-league.com) 

Photo: (Legabasket.it) 

Cover photo: (Sportando) 

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?