Veliki ispit za crveno bele (VIDEO)

20.10.17 | 13:01
Instagram

Dvorana "Aleksandar Nikolić", 19 časova, Crvena zvezda - Barselona! 

Barselona ove godine pokazuje šampionske ambicije u svakom takmičenju u kojem nastupa. Za starije ljubitelje ovog sporta, ova rečenica ne bi morala da se apostrofira, ali svedoci smo od prošle godine kako je igrala Barselona i koliko loših izdanja smo gledali od njih, kako u Evroligi tako i u domaćem šampionatu.  

Ovo je novi tim, sa novim trenerom i znatno izmenjenim igračkim kadrom. Dominantno su startovali na oba fronta i puni samopouzdanja dolaze u Beograd.  

Sa druge strane, posle poraza od Žalgirisa, usledio je još jedan šok za Crvenu zvezdu, a to je poraz od Budućnosti u ABA ligi. 

Crveno belima ova utakmica dolazi u nezgodnom trenutku. Treneru Dušanu Alimpijeviću ovo će biti pravi pokazatelj gde je njegova ekipa kada se meri sa jednim od favorita za osvajanje samog takmičenja. 

Nemanje Dangubića ponovo neće biti u timu, a njegove minute će pokušati da nadomeste Dobrić i Kešelj. 

Crvena zvezda mora da smisli način da zaustavi pik igru Tomasa Ertela i Kevina Serafana, francuske veze koja odlično funkcioniše. Međutim, pik igra koju forsira Sito Alonso ne završava se na dva igrača. Uvek se uključuje treći, pa čak i četvrti igrač u tu akciju, da bi se pronašao najlakši put do koša.  

Ribas, Koponen, Moerman, Hanga...roster koji uliva respekt. 

Navijači Crvene zvezde će i ovog petka biti jedan od ključnih faktora eventualnog iznenađenja i velike pobede. 

Ovoj novoj i mladoj ekipi je potreban ovakav jedan trijumf da vrate samopouzdanje i veru da mogu da igraju sa najvećima. 

Crvena zvezda - Barselona   19h 

Photo: (samocrvenazvezda/screenshot)

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?