Svi evropski velikani žele ovog igrača u svojim redovima! (VIDEO)

04.06.19 | 14:39
Instagram

Evroligaška sezona je gotova, CSKA je postao novi šampion Evrope kada je klupska košarka u pitanju! Ostalo je još da se odigraju plejof serije u nacionalnim šampionatima i da se tim mečevima spusti zavesa na ovu sezonu. 

Ovo leto nas očekuje i SP u Kini i to takmičenje okupiće najbolje košarkaše iz celog sveta. Pre toga, a verovatno i posle tog takmičenja, ono što će zanimati sve iz evropske košarkaške javnosti jesu transferi. Evroliga i Evrokup su nam u zadnjih nekoliko godina pokazali da timovi koji tamo nastupaju menjaju svoje rostere u velikom obimu. 

Mnogi igrači su već sada produžili ugovore sa timom u kojem su nastupali ove sezone, ali isto tako postoji i veliki broj igrači koji ispituju tržište i koji će vrlo verovatno promeniti sredinu ovog leta. Jedan od njih je i fenomenalni grčki internacionalac Kostas Slukas

Slukas je iskoristio klauzulu iz ugovora 2+1 koju je imao, a to je da sada izlazi iz ugovora i timovi mogu da ga kontaktiraju. Prvi sa ponudom je očekivano izašao Fener, koji je ponudio svom plejmejkeru novi trogodišnji ugovor. Odmah posle njih u priču se uključio i Olimpijakos koji želi da vrati Slukasa u svoje redove. 

Kao potencijalni "kupci" pominju se Real Madrid, CSKA i Barselona. Danas je Itudis produžio i zvanično ugovor sa ruskim timom, što će biti jedan od bitnih faktora u pregovorima sa Kostasom. Barselona takođe ima svoje adute u ovim pričama, dok Real generalno ima najmanje šanse da privoli ovog neverovatnog organizatora igre. 

Fener, Barsa, CSKA, Real, Olimpijakos? Biće ovo burno leto i teška odluka za Kostasa Slukasa... 

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?