Makabi preživeo Baskoniju, PAO siguran

19.10.17 | 22:54
Instagram

Košarkaši Makabija I Panatenaikosa ostvarili su pobede kao domaćini u drugom kolu Evrolige. 

Makabi - Baskonija   74:68 

Tim Nevena Spahije pokazuje da može dosta ove sezone. Nije to više onaj Makabi od prošle sezone i nekih sezona koje su za zaborav "ponosa Izraela". I dalje je tu veliki broj stranaca, ali ovoga puta fino ukomponovanih. 

Ovoga puta iz drugog plana iskočio je Noris Kol, koji je počeo sa klupe, ali čim je ušao videlo se da će ovo biti njegova noć. 24 poena je ubacio bivši plej Majamija, dok ga je najbolje pratio Tomas sa 17 ubačenih poena. 

Kod gostiju koji traže svoj ritam i dalje sa novim trenerom Priđonijem bolji od ostalih bio je oporavljeni Rodrig Bobua postigavši 22 poena. 

PAO - Bamberg   93:83 

"Zeleni" iz Atine su ušli u ovaj meč kao veliki favoriti iz više razloga. Posle ubedljivog poraza u prvom kolu od Barselone, izabranici Ćavija Paskvala morali su pred svojim navijačima da se vrate u pobednički kolosek. 

To se i desilo i to sve zahvaljujući odličnom Niku Kalatesu koji je predvodio svoj tim do pobede sa 23 poena i 6 asistencija. Singlton je ubacio 15, a Gist 11. 

Kod gostiju koji pokazuju da će teško dolaziti do bodova na gostovanjima, najbolji su bili Hikman i Radošević sa po 19 ubačenih poena. Luka Mitrović se nije upisao u strelce za 15 minuta u igri.  

Photo: (EuroHoops)  

Photo: (maccabi.co.il) 

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?