Tempirana bomba ili ponovni fijasko?

27.09.18 | 16:25
Instagram

Na red je došao i tim koji ćemo sa posebnom pažnjom analizirati i koji je u prethodnim sezonama bio prava enigma za sve ljubitelje ove igre. Klub sa velikom tradicijom i renomeom koji je u godinama iza nas radio sve suprotno od onoga šta predstavljaju u evropskoj košarci. Da li je tome došao kraj i da li je Svetislav Pešić čovek koji će Barselonu da trgne iz letargije, ostaje nam da vidimo?! 

Lutalo se sa trenerima, preko Barcokasa i Sita Alonsa došlo se do Svetislava Pešića koji je za kratak vremenski period uspeo koliko toliko da napravi osnovne postavke onoga kako bi Barsa trebalo da izgleda. Priveo je prošlu sezonu kraju sa osvojenim Kupom kralja i njegovi potezi u letnjoj pauzi su bili pod lupom španske košarkaške javnosti. Tim su napustili Moerman, Koponen, Džekson, Presi, Vezenkov, Sanders, dok je Huan Karlos Navaro završio karijeru. 

Pešić i njegov tim su pažljivo birali nove akvizicije i izbor je pao na sledeće igrače. Već pred kraj prošle sezone se po kuloarima pričalo o prelasku Kevina Pangosa u Blaugranu, što se ispostavilo kao tačno i kanadski organizator igre posle odlične sezone u Žalgrisu postao je novi igrač Barselone. Posle njega u klub je stigao i Kris Singlton, oko čijeg potpisa su se borili brojni evropski velikani, ali Barselona je pružila najbolje uslove i saradnja je ubrzo ozvaničena. 

Spoljnu liniju pojačali su provereni igrači. Prvi je stigao Kajl Kjurik iz Zenita, od koga se očekuje značajan doprinos kada je košgeterski parametar u pitanju, dok je drugo pojačanje Jaka Blažič koji stiže iz Andore i kao defanzivni specijalista očekuje se da pomogne timu u tom segmentu igre. Sa pozajmice se vratio Ronalds Smits, koji će svojim sjajnim šutem sa distance kao visoki igrač znatno pomagati svom timu. Stigao je i Pustovij, 2.19 cm visoki centar koji će u rotaciji sa Tomićem, Oriolom i Serafanom činiti "bedem" u reketu svog tima. 

Na prvi pogled ovo deluje kao ekipa koja je spremna za najviše domete. Pored pomenutih pridošlica, u klubu su ostali Tomas Ertel, Adam Hanga, Ante Tomić, Viktor Klaver i Pau Ribas što ovaj sastav čini veoma jakim. Deluje da je Barsa popunjena na svim pozicijama sa po dva ekstra kvalitetna igrača. Ono što ih je pratilo u sezonama iza nas je veliki broj povreda u toku sezone, retko kada su se pojavaili u najjačem sastavu, pa će zdravlje igrača i ta sportska sreća biti jedna od glavnih želja svih u klubu. 

Ovakva Barselona sa vrhunskim stručnjakom na klupi uliva poverenje i nadu da će konačno biti konkurentni za najviši plasman. Želimo našem strategu puno zdravlja i sreće u ovoj sezoni! 

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?