Da li se Đorđević vraća na mesto velikog uspeha? (VIDEO)

05.04.18 | 15:04
Instagram

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest o smeni trenera Bajerna iz Minhena

Aleksandar Đorđević je na ružan način završio svoju košarkašku priču u Bajernu, uprkos odličnim rezultatima ove sezone. Na njegovo mesto je došao bivši trener Budućnosti i Crvene zvezde, Dejan Radonjić

Po našim saznanjima trener reprezentacije Srbije je dobio poziv od čelnika Barselone, da od sledeće sezone preuzme ovaj trofejni španski klub. 

Aleksandar Đorđević je u svojoj trofejnoj igračkoj karijeri nastupao i za katalosnki klub i sa velikim uspehom nastupao za njega. Đorđević je sa Barselonom osvojio prvenstvo Španije, pobedom u finalnoj seriji plej-ofa nad Real Madridom 3:2. Kruna njegovih dobrih igara te sezone je bio izbor u tim Zapada za evropsku Ol-star utakmicu održanoj u Tel Avivu. Đorđević je u porazu Zapada od Istoka 129:107 bio najefikasniji igrač sa 23 poena, dok je u takmičenju u šutiranju trojki osvojio prvo mesto. U svojoj poslednjoj sezoni u Barseloni, Đorđević je osvojio još jedno prvenstvo Španije. 

Na klupi Barselone nasledio bi svog nekadašnjeg trenera Svetislava Pešića, koji je i sam izjavljivao da nije siguran da li će nastaviti da se bavi trenerskim poslom nakon ove sezone. Ostaje interesantno da vidimo da li će uvodni kontakt trofjenog kluba i našeg proslavljenog igrača i trenera, dovesti do realizacije dogovora i jednog ozbiljnog projekta za budućnost?!  

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?