CSKA bez pomoći najboljeg igrača! (VIDEO)

19.04.18 | 16:13
Instagram

Povrede su sastavni deo svakog sporta, a najviše bole kada se dese u ovom periodu kada se odlučuje o trofejima. 

CSKA iz Moskove i Dimitris Itudis će morati ostatak ove četvrtfinalne serije da igra bez pomoći najboljeg igrača svoje ekipe, Nanda De Koloa. Francuz je doživeo povredu na prvom meču serije u utorak krajem prvog poluvremena i više se nije vraćao na parket. 

Posle detaljnih pregleda ustanovljeno je da je povreda tog stadijuma da De Kolo ne može da se oporavi za kratak vremenski period, pa ga očekuje pauza koja će trajati duže od dve nedelje. Koliko De Kolo znači ruskoj ekipi, govori i pdoatak da je on najbolji strelac tima i igrač koji ima najveći prosečan indeks korisnosti. I ove kao i prošlih sezona je u najužem izboru za MVP ovog takmičenja. 

Ovo je drugi po redu ozbiljan udarac za "armejce", pošto se Nando priključio već povređenom Kajlu Hajnsu, koji nije igrao ni na prvom meču. Otelo Hanter je uspeo da nadoknadi izostanak prve petice, a kako će se spoljni igrači CSKA snaći bez pomoći svog najboljeg igrača, videćemo već večeras kada je na programu druga utakmica ove serije. Gosti iz podmoskovlja će sada sa još više samopouzdanja pokušati da napadnu uzdrmanog domaćina i "preotmu" prednost domaćeg parketa.  

Photo: (euroleague.net) 

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?