Pešić dobija NBA pojačanje u reketu! (VIDEO)

06.04.18 | 13:54
Instagram

Iako je evroligaška sezona završena za ekipu Barselone, ekipi Svetislava Pešića preostaje borba u Endesa ligi za naslov prvaka Španije. 

Katalonski gigant če pokušati da objedini trofeje u kupu i nacionalnom prvenstvu, ali im to neće biti nimalo lako. Pored pomenute Barselone, najveći kandidati za naslov prvaka su svakako Real, Baskonija, Unikaha i Valensija. Biće ovo jedna od najinteresantnijih sezona kada je španska liga u pitanju, jer veliki broj timova konkuriše za titulu. 

Tim koji je okupio Sito Alonso, a sada vodi Svetislav Pešić je ponovo imao veliki broj povreda koje su "krojile" roster. Kevin Serafan je odlično počeo sezonu, ali je već duži vremenski period van stroja. Barseloni nedostaje još jedan pouzdan igrač u reketu, pa su u Motijeunasu pronašli adekvatnu zamenu. 

Radi se o igraču koji je poput mnogih svoj angažman našao u Kini u kojoj se sezona ranije završava, pa će po okončanju lige, svoju karijeru nastaviti u Barsi. Trenutno nastupa za Šandog Golden Stars, gde je jedan od najboljih igrača. Barselona će dobiti na masi u reketu, kao i u odbrambenim rotacijama, gde je Litavanac odličan. Iskustvo iz NBA lige gde je sa najvećim uspehom nastupao za Hjuston će svakako doprineti kataloncima u borbi za titulu i koliko toliko uspešnu sezonu. 

Photo: (delfi.lt)

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?