U razgovoru sa MVP prvenstva Srbije u basketu! (VIDEO)

24.10.17 | 17:44
Instagram
  • Imali smo prilku da razgovaramo sa najboljim basketašima u našoj zemlji, odnosno sa nekima od njih!  

Naš današnji sagovornik je Ivan Popović, na basketaškom beogradskom asfaltu, poznatiji kao Žuća. 

Član ekipe Olimp, u kojoj pored njega igraju Marko Petrović, Dragan Bjelica i Dušan Popović. 

  • Zdravo Ivane, imamo nekoliko pitanja za tebe: 
  • 1)Koji grad van zemlje u kojem ste igrali kao ekipa bi izdvojio kao najuzbudljiviji? 

Lozana, jer su tribine prepune i navijači prave spektakularnu atmosferu, prelep je osećaj igrati na tom turniru

2) Da li se kvalitet basketa u vašim mestima promenio iz nekih dečačkih dana kada ste verovatno čekali da vas neko od starijih pozove u odnosu na sad?

Kvalitet basketa je sličan ali motivacije za pobedama su i dalje iste.

3) Definitivno smo pored košarke i zemlja u kojoj se igra najkvalitetniji basket, koliko je teško preorijentisati se sa košarke na basket, manju loptu i ostale pojedinosti?  

Da mi smo zemlja košarke, vrlo talentovana nacija pa mnogima nije teško prilagoditi se i prebaciti se sa košarke na basket.. lopta je manja što znači da su veće šanse da se da koš :)) šalim se, lopta je nešto manja ali težina je ista kao lopta za košarku pa nije neka velika razlika.

4) Kako je trenirati sa Gagom Bjelicom? Vi što ga čuvate, zglobovi su vam čitavi?

Trening sa Gagom je paklen, nema odmora i moraš 100% biti kocentrisan da ti fintama ne polomi neki deo tela :)) jako sam srećan sto je sa mnom u ekipi, inače čuvajući njega na turniru, sigurno bih završio na nekom od top 5 poteza.

5) Da li je istina da se nekada na terenima SC “11 april” igrao najkvaliteniji basket u gradu i koliko te je iskustvo sa tih terena spremilo za 3x3 karavan?

Prvi moji basketaški koraci na beogradskom asfaltu bili su na terenima na 11 aprilu.. tu sam stekao lepo iskustvo igrajući protiv raznih tipova igrača, tako da sam se tu dobro namazao :))

6) Jedan si od najboljih igrača studentske lige, najbolji strelac i MVP prvenstva Srbije u basketu. Prilično impresivno. Gde vidiš sebe u budućnosti? Basket ili porodični biznis, Uljarica UB?

Sva ta individualna priznanja su bila plod timske igre, na tim turnirima dobro me je služio šut pa sam ja ipak dobio ta priznanja ali ne bi bilo nezasluženo da je bilo ko iz mog tima dobio... za sada mi je basket u prvom planu, za dalje ćemo videti.

7) Još jedno pitanje za popularnog Žuću, da li se sećas igrača koji ti je ubacio najviše trojki u direktnom duelu na basketu?

Najviše trojki sam primio od admina DDK portala, ali mislim da mu je taj dan bio rođendan :))) 

Puno sreće Ivane tvojoj ekipi i tebi u Pekingu! 

Photo: (fibabasketball) 

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?