Saskatun - copy, Prag - paste. Ništa novo, Novi Sad Al Wahda ponovo na tronu! (VIDEO)

05.08.18 | 19:46
Instagram

Iza nas i treći turnir masters kategorije kada je 3x3 karavan u pitanju. Ovoga puta domaćin turnira bila je prestonica Češke, Prag. 

Novi Sad Al Wahda, Liman Tesla Voda, Olimp i Ralja su ovoga puta bili predstavnici Srbije na ovom prestižnom turniru. Osim Olimpa koji je dva puta poražen u neizvesnim završnicama, ostale tri ekipe pronašle su svoj put do 1/4 finala. Bulut i ekipa su na ovom turniru morali da odigraju i dva meča kvalifikacija prvog dana, pa im je posao bio dodatno teži, međutim uspeli su da se izbore sa svim poteškoćama. 

Drugog dana turnira, već u prvom četvrtifnalu, ekipa Gdanjska je iznenadila Liman Tesla Vodu neverovatnom igrom Majkla Hiksa koji je pogodio nekoliko neverovatnih šuteva van linije 6.75. Novi Sad je rutinskom igrom savladao sunarodnike iz Srbije, ekipu Ralja i tako ostao jedini naš predstavnik u 1/2 finalu turnira. 

Do samog kraja potpuno dominantnom igrom Novi Sad Al Wahda, prvo pobedom nad Gdanjskom, a potom i nad ekipom Gagarina, osvaja novi masters i novčanu nagradu od 30 000 američkih dolara. Siguran i ubedljiv nastup ekipe koja dominira basketaškom scenom godinama unazad. MVP turnira, Dušan Domović Bulut. 

Sve čestitke svim našim ekipama na fantastičnim igrama koje pružaju iz nedelje u nedelju. 

Photo: (fiba/3x3worldtour)

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?