Liman "pokorio" Japan, povratak Bogija (VIDEO)

30.07.18 | 10:34
Instagram

Vikend za nama doneo je novi turnir iz masters serije kada je 3x3 karavan u pitanju. Ovoga puta, domaćin je bio Japan i grad Utsunomiya. 

Učešće na ovom turniru izborile su ekipe Zemuna i Liman Tesla Voda, kada su naše ekipe u pitanju. Kao po običaju, prvi dan turnira protekao je bez većih problema i obe naše ekipe našle su svoje mesto u 1/4. Ovoga puta nešto bolji vremenski uslovi u odnosu na prvi masters u Kanadi, kada su sve ekipe imale problema sa vetrom, pa su i same realizacije dalekometnih šuteva bile na mnogo većem procentu. 

Lako je moglo da se desi da i na drugom najjačem turniru ove godine gledamo dve srpske ekipe, ali je Zemun u neizvesnoj završnici poražen od ekipe Amsterdam rezultatom 16:14. Što se tiče ekipe Zemuna, oni mogu da budu izuzetno zadovoljni, jer se na 3x3 terene vratio njihov najbolji igrač iz prošle sezone Bogdan Dragović, koji je zbog povrede kolena morao da propusti prvi deo. To se itekako videlo na igri momaka iz Beograda, a da su imali malo više sreće, borili bi se u finalu sa sunarodnicima iz Novog Sada. 

Sa druge strane ekipa Liman Tesla Voda je preživela pravu dramu u 1/4 turnira, kada su u neverovatnoj završnici i poslednjem minutu uspeli da preokrenu rezultat protiv ekipe Humpolec, najviše zahvaljujući Stefanu Stojačiću koji je sa dve pogođene trojke rešio pitanje pobednika. Potom rutinska pobeda protiv Ljubljane u 1/2, da bi u finalu savladali ekipu Amsterdama rezultatom 18:11 i tako otišli korak dalje u odnosu na prošlu godinu kada su u finalu poraženi od Novog Sada Al Wahda. 

Potpuno zaslužen trijumf ekipe Liman Tesla Voda koja je pokazala da je trenutno možda i najbolja ekipa ove godine, iako su rangirani kao drugi. Do sada su izborili najveći broj učešća na mastersima ove godine, a ovom pobedom su i obezbedili svoje mesto u Pekingu na završnom masters turniru. Za MVP je prema svim očekivanjima izabran Stefan Stojačić, koji je u najbitnijim momentima bio siguran i tako svom timu pomogao da slavi na veoma jakom turniru u Japanu. 

Sledeća stanica je masters u Pragu sledećeg vikenda gde nas ponovo očekuju okršaji naših ekipa kojih će u glavnom gradu Češke biti četiri. 

Photo: (fiba/3x3 worldtour)

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?