Bogdane, dobrodošao u NBA! (VIDEO)

25.10.17 | 14:23
Instagram

Bogdan Bogdanović je odigrao svoj prvi meč u NBA ligi, a Kingsi su napravili i kratak film o njegovom prvom meču.Kingsi očigledno polažu puno nada u srpskog beka Bogdana Bogdanovića, pa su povodom toga na uzbudljiv način preneli utiske mnogih na tu temu, kao i pripremu i sam tok utakmice, sa akcentom na njegove poteze, kroz jedan kratak film o Bogdanovom prvom meču.Snove mu je na kratko pokvarila lakša povreda koja je sada iza njega, a Bogdanović nije mogao da dočeka da po prvi put obuče dres Kingsa i da konačno zaigra.

Bogdanović: "Vrlo sam uzbuđen, ne mogu da dočekam da zaigram i vrlo sam nervozan zbog toga, ne mogu da vam objasnim emocije kada nisi u prilici da pomogneš ovim momcima." , Bogdan se nadovezao na to rečima: "Moje vreme je sada, osećam se dobro i spreman sam"Saigrači su takođe sa nestrpljenjem iskečivali Bogdanov debi.

Badi Hild: "Drago mi je da se vraća večeras, dobro je što će biti tu sa nama na terenu, on je bitan deo naše ekipe"


Trener Sakramento Kingsa Dejv Jeger je izjavio da je Bogdan igrač sa visokim košarkaškim IQ i da je uživao u njegovoj blizini sve ovo vreme. Jeger je dodao još da se nada da će u budućnosti imati još dosta zajedničkih uspeha. 


Američki komentatori su Bogdanove prve poene prokomentarisali rečima: "Dobrodošao u NBA! Prvi od njegovih, ja mislim, puno puno poena  u NBA karijeri"


Još jedan mladi igrač Diaron Foks imao je takođe samo reči hvale za Bogdana i njegovu igru.

Foks: "On je tako pametan igrač, dobar igrač. Hemija između nas dvojice je odlična, a nadam se da će biti još bolja i bolja"


Bogdan je svoj prvi meč završio sa 12 poena, 3 skoka, 2 asistencije i 2 ukradene lopte.A još ranije smo imali prilike da čujemo komentare i iskusnog Vinsa Kartera koji je o Bogdanu pričao kao velikom potencijalu i poenterskoj mašini. Karter je takođe pričao o trenažnoj etici koju Bogdanović poseduje uz svu posvećenost i želju za napredovanjem.Kingsi su istorijski imali dosta uspeha sa igračima iz naše zemlje, a tu tradiciju žele i da nastave sa Bogdanom koji je nova nada ovog mladog tima, a vreme će pokazati da li će u tome i uspeti. Jedno je sigurno, Srbija će navijati alarme kao nekada kako bi gledala ovog momka!
Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?