Naši predlozi za 24.10.

24.10.17 | 15:15
Instagram

Vraćamo se sa predlozima iz evropske košarke, a danas iz bogate ponude izdvajamo jedna predlog + jedan bonus NBA: 

1) J. Carroll (7.5) +++++  

Naša kratka analiza: Uzimamo ovaj predlog sa velikom sigurnošću iz više razloga. Poznato je da Kerol ne dobija nikad više od 20 minuta na parketu, ali ako neko zna da iskoristi svoje minute, onda je to on. 

Počeo je sezonu promenljivo, a onda je za vikend protiv Unikahe jednostavno eksplodirao.  Ubacio je 29 poena uz odlične procente. 

Drugi razlog zbog kojeg mislimo da je Kerol siguran tip jeste današnji protivnik Reala. U pitanju je Armani, ekipa koji voli da trči i igra brzu košarku. Takav način igre sa dosta poseda ide u prilog Kerolu koji nije u startnih 5, što je takođe dobra stvar, jer kada uđe u igru najviše akcija se crta za njega.  

Očekujemo mnogo poena na ovoj utakmici i iskreno se nadamo da će "bum bum" Džejsi pronaći put do svojih. 

__________________________________________________________________________________________________


2) D.Jordan (12.5) -----


Naša kratka analiza: Sa ovim tipom nema puno filozofije. Klipersi su u prethodne dve utakmice igrali na poen više, ali večeras neće biti toliko trčanja i lakih poena, pogotovo u tranziciji  iz koje Džordan često dolazi do lakih poena. Večeras ćemo gledati više pozicionih napada što ne odgovara Džordanu koji nema nema nikakvu leđnu tehniku, ono iz čega on obično profitra je pick and roll igra iz ackija sa niskim igračima, a picka neće biti toliko s obzirom da Miloša nema koji je bio najbolji pick igrač u ekipi. Takođe Deandre poene traži iz ofanzivnog skoka i ničijih lopti, a večeras će sve to malo teže ići preko odličnog defanzivca Rudija Gobera koji apsolutno može da parira Deandreu svojim fizikalijama. Da ne dužimo mnogo, bacanja znamo kako izvodi, igra protiv odličnog defanzivca i pritom očekujemo tvrdu pozicionu tekmu kakva uvek ispadne kada je Juta sa druge strane. Naš tip je MINUS!


Photo: (NBA.com)

Photo: (ballrox) 

Photo: (euroleague.net) 

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?