Naši predlozi za 20.10.

20.10.17 | 14:48
Instagram

Danas se nastavlja drugo kolo Evrolige, a naš tim je spremio nove predloge. 

1) N. Nedović (10.5) +++++ 

Naša kratka analiza:  Srpski internacionalac u dresu Unikahe, jedan je od glavnih igrača svog tima. U sistemu igre Đoana Plaze, nijedan igrač ne provodi duže od 25 minuta na parketu. To isto važi i za Nedovića. 

Ono što je bitno za ovaj naš predlog jeste broj lopti koje Nemanja uzme za vreme provedeno u igri. Naime, na početku sezone Nedović se muči sa procentima van linije 6.75. U prvom kolu protiv Fenera, to je baš bilo alarmantnih 0/6. I sa takvom krizom u šutu za tri ubacio je 8 poena uz 4/8 šut za dva.   

Činejnica je i da Olimpijakos odlično brani spoljne igrače, ali za intezitet i brzinu Nedovićeve igre, kada je u elementu, nema adekvatne odbrane. Nadamo se da će pogoditi neki šut spolja i samim tim olakšati i prolaz našeg tipa! 

vs Fuelanbrada vs Fener  vs Betis 
12 8 22

 

2) J. Feldaine (9.5) +++++ 

Naša kratka analiza: U goste dolazi Barsa, ekipa koja tradicionalno loše brani igrače na pozicijama 1 i 2. Feldin je igrač koji  važi za dobrog strelca, raspolaže odličnim repertoarom šuteva sa svih pozicija na parketu i koji provodi dosta vremena na parketu.  

Ono što ide u prilog ovom tipu jeste i mala granica za nekog od koga se očekuje da ima poene u rukama. Prvi put će igrati pred prepunom dvoranom domaćih navijača u crveno belom koji navijaju za njega. Motiva na pretek, tako da mislimo bez detaljnije analize da Fedin večeras ubacuje više od 10 poena za Crvenu Zvezdu.  

vs Mega vs Žalgiris  vs Budućnost
21 8 14

 

Photo: (youtube/screenshot)

Photo: (abaliga/Crvena zvezda mts) 

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?