Naši predlozi za 25.10.

25.10.17 | 17:14
Instagram

Naš tim analitičara vam danas donosi predlog iz Evrolige sa susreta Fener - Efes, a nešto kasnije možete očekivati i NBA predloge u okviru ovog posta.


1) K. Simon (6.5) +++++ 

Naša kratka analiza:  Hrvatski internacionalac Krunoslav Simon u redove Efesa je došao kao jedan od nosilaca igre Armanija u prethodnim sezonama. Međutim na startu ove sezone traži svoju šutersku formu i pravi ritam, a ovaj meč je prilika da pokaže zbog čega je zapravo i doveden.Simon u novoj sezoni Evrolige nije do sada upisao niti jedan poen, a u prva dva meča je šutirao 0 od 7 za dva i 0 od 7 za tri, međutim Simon je doveden u Efes kao jedan iskusni igrač čiji poeni su ovoj ekipi preko potrebni. Naime, granica od 6.5 je presmešna za igrača njegovog kalibra koji uzima dovoljan broj šuteva i ima apsolutni protagonizam u igri kod trenera Perasovića. Nakon lošijih izdanja u Evroligi, Simon danas traži svoje poene, a za ovu utakmicu je upitan i Riki Ledo koji je zbog smrtnog slučaja u porodici propustio poslednja dva meča što daje dodatni prostor u igri Simona. 

Efes i Fener su već odigrali jedan meč u domćem prvenstvu i tada je Efes slavio rezultatom 84-80, a Simon je taj meč proveo na parketu 32 minuta i postigao 12 poena uz šut 1/3 za dva, 3/7 za tri i 1/2 bacanja. Koliko poverenje ima kod Perasovića ukazuje i poslednji meč Efesa u domaćem šampionatu od pre dva dana kada je Simon u neizvesnoj utakmici sa Eksišehirom na parketu proveo čak 36 ipo minuta i za to vreme postigao 14 poena uz čak 14 uzetih šuteva iz igre (2/6 za dva, 1/8 za tri i slobodna bacanja 7/8). U trenucima kada je Efes "čupao" pobedu upravo on je bio taj koji je upućivao šuteve i preuzimao odgovornost.

SREĆNO!

Dopuna i najavljeni NBA predlog!


2) J. Harden 27.5 +++++

Naša kratka analiza: Džejms Harden je tip igrača koji svake godine konkuriše za MVP priznanje, a o poznatim kvalitetima "brade" ne treba previse pričati. Očekujemo od njega večeras prvu 30+ partiju u ovoj sezoni i njegovo pravo lice.Za ovaj tip smo se odlučili i zbog Filadelfijie kao ekipe koja Džejmsu apsolutno odgovara. Da Džejms voli da igra sa "Filom" govore partije iz prošle sezone kada je u dva susreta zabeležio 33 odnosno 51 poen. Ne mislimo da će Hjuston počistiti na ovom gostovanju, jer Filadelfija nije uopšte ekipa za potcenjivanje ove sezone, pogotovo na domaćem terenu, a i Emid je tu, tako da nas sigurno očekuje jedna zanimljiva utakmica. Rakete će večeras igrati bez Arize, a i Kris Pol je upitan tako da se od Džejmsa očekuje da maksimalno povuče. U prilog ide i poraz Hjustona u poslednjem meču kada je Harden podbacio sa samo 22 poena u porazu od Memfisa. Bez puno dileme, naš tip je plus!

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?