Naš predlog za dan 22.10.2017

22.10.17 | 14:34
Instagram

Danas vam po prvi put donosimo jedan NBA predlog jer smo želeli da vidimo razvoj situacija u ovim početnim mečevima.

1) R. Westbrook (23.5) +++++ 

Naša kratka analiza:  Rasel Vestbruk u prva dva kola glumi "dobrog momka" i u neku ruku se podređuje ekipi i pruža nešto više prostora pridošlicama Melu i Džordžu, ali je samo pitanje kada će kornjača pokazati svoje pravo lice.
Vestbruk je u prva dva meča gledao da popuni sve statističe kolone i da na taj način pomogne ekipi, ali ispred sposobnosti da ostvari skok ili realizuje asistenciju je ipak Raselov ubilački instikt poentiranja i uništavanja protivnika na taj način. U prvom meču je brojao do 21 ne forsirajući uopšte, sa uzetih 12 šuteva, ali za tako nešto nije ni bilo potrebe s obzirom da su počistili Njujork. Tada nije prešao svoju granicu od (25.5), ali na 23.5 Ras se mora uzeti. U sinoćnjem meču je ciglario protiv tvrde Jute, postigavši tek svaki 5. šut, ali to nije njegovo pravo lice i brzo će se Ves vratiti utakmicama 30+, na koje nas je ranije navikao. Idealna prilika je Minesota i stil igre koji forsiraju, sličan Oklahomi, a to je utakmica na poen više kakvu i večeras očekujemo. U prilog ovom predlogu ide i domaći teren koji je dodatni motiv za Vestbruka.

Rasel je prošle sezone lagano išao preko ovih granica i u duelima sa Minesotom postizao: 28, 31 poen, a jedini put kada je ostao ispod granice dao je 21 poen uz katastrofalni šut 1/10 za tri poena. Jednostavno 24 poena Vestbruk može za poluvreme da postigne, i na ovu granicu jednostavno je veliki plus jer svaka akcija Oklahome počinje od njega, i u većini situacija se i završava preko njega, a Džef Tig ne može odbraniti Rasela koji će želeti da se dokaže na domaćem terenu.
 

Photo: (usatoday.com) 

 

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?