EVROLIGA + NBA analize za 18. april

18.04.19 | 11:28
Instagram

Dobar dan i dobrodošli u novi dan analiza sa Dnevnom dozom košarke. Jučerašnji dan nije prošao dobro kada su evropski predlozi u pitanju. Pogođen je samo tip dana aba lige, dok je Evroliga baš loše prošla. Posle odličnog utorka, usledila je loša sreda. Danas nastavljamo sa našim predlozima bez obzira na loš učinak, jer znamo da analiziramo u pravom smeru. 

Srećno svima koji nas i danas prate. 

1) N. De Kolo (14.5) - - - - -     Pinnbet, Maxbet 

Uzimamo De Koloa ispod ove granice iz razloga što CSKA ima izuzetno dugu klupu i široku rotaciju na spoljnim pozicijama, pa nema igrača koji igra vise od 25 minuta. Jedan od njih je i De Kolo koji nije onaj igrač od prethodnih sezona koji na svakoj drugoj utakmici ima 25+ učinak kada su poeni u pitanju. Jednostavno, Itudis mu je smanjio napadačku produkciju i koristi ono najbolje od njega za tih 20-ak minuta na parketu. Na prvom meču ovih rivala igrao je samo 16 minuta, što dovoljno govori o ovome što pišemo. Treba napomenuti i da ne počinje kao starter. On je igrač koji svakako ima kvalitet da ubaci više poena od ove granice, ali smatramo da to neće biti slučaj na ovom meču. 

2) D. Hilliard (8.5) + + + + +     Mozzart, Maxbet, Pinnbet 

Hiliarda samo mnogo puta pisali i do sada nije prešao nijednom. Nadamo se da ćemo prekinuti crnu seriju kada je američki bek u pitanju. Videli smo na pre dva dana da Hiliard ima svoju ulogu u ovom timu i određeni broj šuteva, nadamo se da će takav slučaj biti i večeras. Radi se o izuzetno dobrom napadaču i igrači koji može da eksplodira i ubaci 15+ poena večeras. Baskoniji treba dodatna opcija u napadu, jer kada se zatvori pik igra Uertasa i Poarijea, Šilds i Hiliard moraju da povuku svoj tim, ukoliko se nadaju nekom pozitivnom rezultatu na ovom meču i uopšte u ovoj seriji. Na prvom meču je naš predlog brojao do 12 poena, granica je danas prihvatljiva i mi vidimo Daruna preko nje. 

3) K. Sloukas (10.5) - - - - -      Mozzart, Maxbet, Pinnbet 

Slukasa uzimamo kao minus na ovoj granici, jer odbrana Zalgirisa je tako koncipirana da ne dozvoljava našem predlogu otvorene poglede na koš. Slukas je igrač kojem poenterski učinak nije primarna stvar i neko je ko i svojim asistencijama može da promeni tok utakmice. I ovaj meč vidimo na manjem broju poena i samim tim i skrominiji individualni učinak igrača. Na poziciji plejmejkera pored Slukasa, Željko Obradović računa i na Bobija Diksona, kao i na Sinana Gulera koji dobija minute pri velikoj razlici. Slukas danas i pored dobre partije može da ostane ispod ove granice poena. Ukoliko Žalgiris bude igrao u odbrani koncepcijski kao i na prvom meču, Slukas gotovo sigurno neće ići preko ove granice. 

4) E. Ulanovas (5.5) + + + + +     Maxbet 

I kao poslednji evroligaški predlog uzimamo Ulanovasa kao plus na ovoj niskoj granici. Edgaras je igrač koji najbolji opisuje sistem igre Šarunasa Jasikevičijusa, odnosno on je pravi Šarasov vojnik. Provodi mnogo minuta na parketu zbog svoje dobre defanzive, kao i zbog velikog broja mogućnosti kada je napad u pitanju. Ulanovas može da se spusti na niski post i da tako napadne svoje inferiornije čuvare, ali i da pogodi šut za tri poena ako ostane sam. Očekujemo odgovor Žalgirisa posle ubedljivog poraza na prvom meču, a Ulanovas na ovoj granici je svakako predlog koji treba ispratiti. Jedan je od igrača koji imaju najbolji procenat sa linije slobodnih bacanja u celoj Evroligi i to je jedan od bitnih faktora kada je ovako niska granica u pitanju. 

To je to kada su naši evroligaški predlozi u pitanju! 


NBA TIKET

G.Harris (14.5) +++++
J.Butler (19.5) --------
S.Dinwiddie (17.5) ++++++
S.Gilgeous-Alexander (12.5) ++++++

kvota: 12.35

Da li Partizan sa novim trenerom može do završnice ABA lige?